miSsJay's FotoPage

By: Jay Farhana

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 9-Jun-2006 18:38 Email | Share | Bookmark
Mission Accomplished!

 
 
 
 
 
 




AKHIRNYA i've settled everything for this semester! yeah! sadly all these artworks takkan dpt balik selagi belom end of final year that is next year january. huh. sak a limkokweng.
anyway, these are the final projects of 2 out of 3 subjects taken this semester. walaupon hanya 3 tapi seperti 30 subjek first was for packaging design, aku kene buat road safety nyer packaging. mmg semuenye tahon ini adelah roadsafety. sangap sangap sangap. 2 items chosen was safety vest and bike helmet. aku tarok name brandnyer Reflekto' ngan pro-rider. hahah. takde idea. Reflekto is a pouch beg 100% JAHIT TANGAN believe it or not, my boyfren done that. that's a great big deal of shame for me the idea+design was mine, tapi aku takreti nak buat. aku taknak buat beg tapi die nak buat. sbb die suke jahit. jadi die telah menjahanamkan beg digi yg dpt free mase keje 7e dulu dan dibuatnye jadi seperti gamba2 nih. tulisan REFLEKTO courtesy of abgatan*. ( rubber dye, block dan alat2 yg die wat print baju punye) oh. masih belom blanje die nasikgoreng lagi.
next item is helmet bag. asal2 nye beg tu takde see thru. jaring2 tu beli kat kedai jahit yg org buat org kawin punye tu. tah camne ade yg kaler itam punye. again, piyan buat. jahit tangan skali lagi. sticker on the helmet aku potong sendri. kalau tgk dekat2 potongan aku agak hampas. aku mmg fail memotong2 menggunting2 ni. semue brand tag, aku design. taklawa sgt tapi jadi laaaa. terok tol aku bagi description kat artwork aku nih. kalau nak tau begini lah aku presentation dlm kelas. betape teroknya

Booklet Road Safety is a computer graphic punye project. aku buat target audience aku bicycle rider. alang2 packaging wat utk biker skali la wat booklet. bangunan2 kartun tu trace from mood swing mural.
(see my early entry on this fp entitle Mood Swing ModsParty kot) other design last minit 2 malam lepas punye idea. malam tadi baru buat. sabtu pagi baru nak antar. print murah2 je..nak print glossy takde duit software used: adobe illustrator cs & adobe indesign cs2. i hate indesign

NOW IM ON A 3 MONTHS BREAK YEAH!


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net